keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Mansikkapizza

Pizza on todella loistavaa syötävää, mutta voiko makea ja mansikkainen pizza olla yhtä hyvää kuin suolainen pizza? Tämä tuli testatuksi Pizzoja ja italialaisia leipiä -kirjan antamien ajatusten pohjalta. Voisi sanoa, että mansikkapizza ei vedä vertoja suolaiselle pizzalle, mutta on kyllä kilpailukykyinen makeiden piirakoiden kanssa. Kilpailukyky vahvistuu, jos täytteestä onnistuu saamaan oman maun mukaisen. Tämän pizzan raejuustotäyte oli makuumme aavistuksen liian appelsiininen.

Muropizzataikina
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 dl kasviöljyä
2 rkl maitoa

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään ja toisessa öljy ja maito. Lisää neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita murumaiseksi taikinaksi. Painele seos korkeareunaisen, halkaisiltaan noin 25 cm:n vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 190 asteessa 15 minuuttia.

Täyte
1/2 kg mansikoita pilkottuna
375 g raejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl maitoa
1/2 appelsiinin raastettu kuori
4 rkl appelsiinimehua
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 muna vatkattuna

Sekoita juusto, maito, appelsiinin kuoriraaste ja mehu, hunaja ja muna. Lusikoi pilkotut mansikat kypsennetylle pizzapohjalle ja levitä juustoseos tasaisesti niiden päälle. Paista 190 asteessa vielä 35-40 minuuuttia. Katkaise virta, avaa uuniluukku ja anna paistoksen jäähtyä hiljalleen uunissa.

Ei kommentteja: