4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl mansikkaa
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa 7-10 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria ja anna jäähtyä. Levitä haarukalla soseutetut mansikat torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Charlotte russen täyte
8 liivatetta
2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
400 g rahkaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sokeria
6 dl mansikoita
1/2 dl mansikoiden mehua
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota vanilliinikastike ja lisää joukkoon rahka, jogurtti, sokeri ja haarukalla soseutetut mansikat. Kiehauta mansikoiden mehu kattilassa ja sulata nesteeseen vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti.
Viipaloi kääretorttu. Vuoraa pyöreä noin 3 l:n kulho ensin tuorekelmulla ja sitten kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Kumoa kakku vuoasta tarjottimelle ja koristele halutessasi. Kakku on näyttävä jo pelkkänä itsenään, joten koristeita se ei lainkaan välttämättä vaadi.
3 kommenttia:
Toi pikkucharlotte on kyllä ihanan näköinen. Hauska idea, en ole tullut ajatelleeksikaan, eikä edes vaadi paljoa ylimääräistä vaivaa :)
Ja miten hirveän söpöä sanoa "pieni henkilökohtainen kakku"!
Ihastuttavaa.
Lime vaatimalla vaati itselleen pikkukakkua ylijääneistä aineksista. :) Ja onneksi osasi vaatia, sillä siitä syntyi hyvä idea vierastarjoilua varten.
Lähetä kommentti