tiistaina, syyskuuta 04, 2007

C niin kuin Chapatit

Kyllä tämä tästä etenee, vaikka C:ssä vasta mennäänkin. Edessäpäin on valtavasti houkuttelevia ohjeita, joita tekisi mieli jo kovasti kokeilla, mutta emme poikkea valitsemaltamme tieltä. Chapatit ovat intialaisia pehmeitä ohutleipiä, joiden valmistaminen on vaivatonta ja nopeaa. Näitä voisi ajatella ohuempina ja halkaisijaltaan hieman suurempina esimerkiksi täytettävän rieskarullien tapaan.

2 dl sihtiruisjauhoja
1 1/2 dl-2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi sekoittaen seos nopeasti taikinaksi. Leivo taikinasta jauhotetulla leinalustalla tanko ja jaa se kahdeksaan palaan. Kaaviloi palat ohuiksi halkaisijaltaan noin 12 cm:n leipäsiksi. Kypsennä leivät yksi kerrallaan kuivalla paistinpannulla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Ei kommentteja: