sunnuntai, syyskuuta 02, 2007

Voileipäkakku rullalla

Voileipäkakut ovat Pippurin mieleen ja voileipäkakkurulla tarjosikin mukavaa vaihtelua perinteisemmälle kerroksittain kootulle voileipäkakulle. Tarkkoja määriä aineksista meillä ei ole, sillä etenkin täyte tehtiin summamutikassa välillä maistellen. Täytteen ja koristelun ainesosat ovat ehkä hieman perinteisestä poikkeavat, sillä tarkoituksena oli tehdä kakusta vähärasvainen. Tästä huolimatta maku ei kärsinyt ja olipa kakku jopa Limenkin mieleen, joka ei yleensä suolaisista kakuista ole kovin välittänyt.


12 viipaletta (ruis)paahtoleipää

Kostutukseen
noin 1 dl maitoa

Täyte
valkosipulituorejuustoa
rahkaa
kinkkua
paprikaa
maustekurkkua
fetaa
mausteita mielen mukaan, esim. pippuria ja yrttejä


Päälle
rahkaa
maustamatonta jogurttia
mausteita mielen mukaan, esim. suolaa, pippuria ja yrttejä

Poista leipäviipaleista ohuesti reunat ja kostuta viipaleet kevyesti molemmilta puolilta. Aseta kaksi leivinpaperia osittain päällekäin pöydälle ja asettele leivät 3x4 palan levyksi. Pilko täytteen ainekset ja sekoita ne tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää mausteita. Levitä seos levylle. Kääri leipälevy papereiden avulla tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan. Kääräise rulla paperiin, laita muovipussiin ja anna sen vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja: