sunnuntaina, syyskuuta 23, 2007

Kermaista possua juurespedillä sydämellisten röstien ja puolukkahillon kera

Rakkausruokahaaste mielessä Lime valmisti eräänä syyskuun iltana upean illallisen. Keittiömme vastasi haasteeseen kuitenkin hurmaavalla täytetyllä parmesaanikalkkunalla ja pestomarinoiduilla kasviksilla.

Valmista porsaan uunifilee pakkauksen ohjeiden mukaan. Tarjoa porsaan kanssa punaviinikastiketta, peruna-bataattiröstejä sekä fenkolihunajamarinoituja porkkanoita ja bataatteja.

Punaviinikastike

1 sipuli
1 rkl voita
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
1 dl lihan paistolientä
4 dl punaviiniä
1 rkl lihafondia
2 rkl maissitärkkelystä

Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota voissa. Lisää joukkoon laakerinlehti, pippurit, siivilöity paistoliemi ja punaviini. Keitä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Mausta fondilla ja suurusta maissitärkkelyksellä. Anna kiehua pari minuuttia ja tarkista maku.

Fenkolihunajaporkkanat ja -bataatit

1 pss pikkuporkkanoita
1 iso bataatti
2 tl rouhittuja fenkolinsiemeniä
2 rkl hunajaa

Keitä kuorittu ja pilkottu bataatti ja porkkanat kypsiksi. Valuta ne ja mausta sitten fenkolilla ja hunajalla.

Peruna-bataattiröstit

2 perunaa
1 bataatti
1 sipuli
ripaus suolaa
2 rkl maitoa
öljyä

Kuori keitetyt ja jäähtyneet perunat ja bataatti. Raasta ne karkeaksi raasteeksi ja sekoita raasteen joukkoon hienonnettu sipuli ja suola. Kuumenna öljy pannulla. Painele raaste kevyesti pannulle ja valuta maito raasteen päälle. Paista röstit miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta kullankeltaiseksi.

Ei kommentteja: