torstaina, syyskuuta 27, 2007

Chicken orzo eli kanapasta

Pastaa löytyy jos jonkinlaisessa muodossa. Riisinmuotoinen pasta eli orzo, myös jyväpastaksi kutsuttu, tuli meille tutuksi muutaman vuoden takaisella Kreikan reissulla. Tämän jälkeen tätä pastamuotoa on hyödynnetty keittiössämme aika paljon. Koti ja Keittiö -lehden nettisivuilta löytyi varsin herkulliselta vaikuttava ohje jyväpastasta valmistettuun risottoon, jota täytyy kokeilla ihan lähitulevaisuudessa.

4-6 annosta

2 1/2 dl orzoa
2 tl oliiviöljyä
500 g broilerin rintafileetä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
3/4 dl valkoviiniä
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl kuivattua korianteria
1/2 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl kuivattua basilikaa
suolaa maun mukaan
pippuria maun mukaan
125 g mozzarellaa
3/4 dl parmesaania

Kypsennä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, mutta pidä huoli, että lävikön reiät eivät ole liian suuret niin, että pasta pääsisi niistä läpi.

Paloittele broilerin rintafileet. Kypsennä broilerinpalat kuumassa öljyssä ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon hienonnetut sipulit. Lisää tomaattimurska, viini ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia. Sekoita kastikkeen joukkoon pasta ja paloiksi revitty mozzarella. Kumoa kanapasta isoon tarjoilukulhoon ja raasta päälle parmesaania.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nyt on tyhmä olo, mutta - saako tuota orzo ihan tavan ruokakaupoista?
oma kokemukseni on, että hyvästäkin marketista löytyy kyllä 16 erilaista pennepakettia, eikä sitten juuri muuta.

Pippuri kirjoitti...

Liina, olemme löytäneet orzoa ainakin isoimmista ruokakaupoista eli Prismasta ja Citymarketista. Rosmarino on ainakin yksi merkki, mutta muistaaksemme meillä on ollut toistakin merkkiä, olisikohan ollut merkiltään Abez.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos :)

aion testata välittömästi, näytti niin hyvältä.