perjantaina, heinäkuuta 20, 2007

Kreikkalainen jogurttikakku yiaourtopita

Pyörittelimme mielessämme monia kreikkalaisia leivonnaisia kreikkalaista iltaamme varten ja päädyimme päättämään onnistuneen iltamme onnistuneeseen leivonnaisvalintaan yiaourtopitaan, jonka ohje löytyi sivustolta, jossa on paljon muitakin mielenkiintoisia kreikkalaisia reseptejä. Kakku oli todella vaivaton tehdä ja kypsyi uunissa siinä samalla kun herkuttelimme mezeiden parissa. Kakun kanssa maistui mitä mainioimmin kreikkalainen Mavrodaphne of Patras.

3 ½ dl sokeria
1 rkl voita
225 g margariinia
5 munaa
7 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl leivinjauhetta
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
1 sitruunan raastettu kuori

koristeluun
tomusokeria

Vatkaa sokeri, voi ja margariini keskenään. Lisää
joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoja ja jogurttia vuorotellen seoksen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää lopuksi joukkoon sitruunan raastettu kuori. Kaada taikina kevyesti voideltuun halkaisijaltaan 32 cm:n vuokaan ja paista 150 asteessa 45 minuuttia. Koristele tomusokerilla.

Teimme itse tästä ohjeesta vain puolikkaan annoksen halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoassa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai, kun näyttää namilta ja kuohkealta kakulta.Onko tuo leivinjauheen määrä todellakin 1,5 dl vai onko painovirhepaholainen päässyt tekemään tepposiaan, niin kuin epäilen? Ihanaa, kun "uskallatte" kokeilla ulkomaisia ohjeita. Itse olen aina epäluuloinen niitä kohtaan, koska noviisina epäilen, miten ne toimivat suomalaisista aineksista tehtynä ;-). Samasta syystä en kai ole ikuna uskaltanut tarttua Jamie Oliverin resepteihin. Liikaa vissiin taustalla epäonnisia kokeiluja käännöskeittokirjoista :(. Teillä on kivat sivut.Toivotan parhainta kokkausiloa jatkossakin!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän siihen oli päässyt painovirhepaholainen iskemään. Oikea leivinjauheen määrä on 1 1/2 rkl.

Suosittelemme rohkeasti vaan kokeilemaan, sillä mielestämme esimerkiksi juuri Jamien ohjeet ovat sellaisia, että niissä on vaikea epäonnistua. Kokkausintoa sinullekin Eppu!

Anonyymi kirjoitti...

mieleni mukaan oikein hemaiseva torttu