sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2007

Ohukaiset jenkkityyliin

Yksi parhaimmista tavoista nautiskella tuoreista mansikoita on tarjota niitä ohukaisten lisäkkeenä vaahterasiirapilla höystettynä. Jamie Oliver tarjosi ohukaisiin hieman totutusta kuohkeamman, ja sanomattakin on selvää, että totutusta paljon paremman, ohjeen.

3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 kukkurallinen tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
hyppysellinen suolaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaisiin jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita hyvin, jotta saat tasaisen taikinan. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi ja yhdistä valkuaisvaahto nostellen taikinaan.

Lämmitä paistinpannu keskilämpöiseksi. Kaada taikinaa haluamasi määrä pannuun, levitä se pannua heilutellen ja paista pari minuuttia, kunnes alapuoli on kauniin rusehtava. Irrota lätty lastalla reunoista, kiepauta ympäri ja paista toinenkin puoli kullanruskeaksi. Jos haluat lisätä täytteitä lättyyn, lisää ne ennen kuin paistat toisen puolen.

Ei kommentteja: