perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

Marinoidut katkaravut

Emme ole pitkään aikaan tehneet katkaravuista mitään, mutta tämän herkun jälkeen on etsittävä ja kokeiltava kyllä muitakin katkisreseptejä. Tämä ohje löytyi Dansukkerin sivuilta, josta löytyy myös muita hyviä ohjeita inkiväärisiirapin käyttöön. Punaviinisiirappi on myös ihan ehdottomasti hankittava lähitulevaisuudessa.

Marinoidut katkaravut

500 g kuorittuja katkarapuja

1/4 dl inkiväärisiirappia
1-2 tl valkoista balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2 dl limetin mehua
1/2 dl ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos katkarapujen päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan välillä sekoittaen.


Marinoidut katkaravut sopivat aivan loistavasti grillatun leivän ja fetajuustotahnan kanssa. Makukokonaisuus huipentui tuoreeseen ananakseen. Ananaksen makeus, katkarapujen marinointiliemen kirpeys ja happamuus yhdistettynä suolaiseen ja pehmeään fetaan; voih, niin sanoin kuvaamattoman hyvää. Raparperichutneylla voideltuna leipä maistui myös oikein hyvin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on kyllä tullut sivujenne vakiovieras. Ihania herkkuja. Vinkkasin siskoillenikin blogistanne.