maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Tahnoja grillattujen ruokien lisäkkeeksi

Grillauskauden avajaisissa nautimme porsasta, kasviksia ja maissileipää erilaisten tahnojen/dippien kanssa. Fetajuustotahna ja avokadotsatsiki todettiin jo viime kesänä lyömättömiksi grillatun ruoan kavereiksi. Tämän kesän uusi kokeilu oli munakoisotahna, mutta se ei ainakaan vielä ensimmäisen kokeilukerran perusteella täysin vakuuttanut meitä. Olimme suorastaan hieman pettyneitä, sillä muutamat viime aikaiset kokeilut munakoisosta ovat olleet mitä mahtavampia. Ideaa tahnojen tekoon on antanut Yhteishyvän ruokalehdet.


Munakoisotahna

1 munakoiso
1/2 tl suolaa
1/4 dl oliiviöljyä
125 g raejuustoa
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1 rkl hienonnettua persiljaa

Viipaloi munakoiso noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna niiden vetäytyä noin 15 minuuttia. Huuhtele suola pois ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Kypsennä viipaleita uunipellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Poista munakoisoviipaleista kuoret ja hienonna sisus muiden aineksien kanssa tahnamaiseksi seokseksi.

....................................................................................................

Avokadotsatsiki

1 avokado
2 rkl sitruunamehua
200 g kermaviiliä
1 ps valmista tsatsiki-dippijauhetta

Kuori avokado, poista kivi ja soseuta esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua tovi jääkaapissa.

....................................................................................................

Fetajuustotahna

200 g fetaa hienonnettuna
2-3 valkosipulikunttä puristettuna

4 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl hienonnettua tuoretta tai kuivattua persiljaa
1 tl timjamia

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua tovi jääkaapissa.


Ei kommentteja: