keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Sitrusmuffinssit

Muffinssit ovat mainio tapa saada pikaisesti ja muuntelukelpoisesti sekä makeaa ja suolaista herkkupalaa. Juuri luimme jostakin, että muffinssitaikina säilyy hyvin myös muutaman päivän jääkaapissa eli tällaiset kahdenhengen kotitaloudet voivat hyödyntää taikinan pienemmissä erissä ja saada vaikkapa useamman aamukahvin kera tuoretta leivonnaista.

Limetin ja sitruunan makua muffinsseihin löytyi Katariinalta.

3 1/2 dl (erikois)vehnäjauhoja

1 1/2-2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

2 munaa

1 dl juoksevaa margariinia

1/2 dl sitruunanmehua

1/2 dl limetinmehua


Sekoita toisessa kulhossa kuivat ja toisessa nestemäiset ainekset keskenään. Lisää nestemäiset kuivien ainesten joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Muffinssien melko mitäänsanomattoman ulkonäön vuoksi ne voisi kyllä kuorruttaa jollakin maukkaalla kuorrutuksella, mutta ajan puutteen vuoksi tämä erä meni tarjolle pelkästään hennon tomusokeriverhoilun kera.

Ei kommentteja: