torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Raparperi-leipävanukas

Leipävanukas kuulostaa mielestämme hieman epäilyttävältä nimensä perusteella, mutta koska kaapissamme oli kasa raparperia ja silmiin osui Kotivinkistä (6/2005) raparperi-leipävanukkaan ohje, oli epäilys kumottava. Leipävanukas oli miellyttävä uusi tuttavuus ja myös yksi niistä ohjeista, joita on helppo muunnella omaan makuun ja mielitekoihin sopivaksi.


400 g (3 isoa) raparperia
1/2 dl + 1/2 dl sokeria

500 g paahtoleipää viipaleina
50 g voita tai margariinia
3 munaa
1 l maitoa

Paloittele raparperit ja sekoita joukkoon 1/2 dl sokeria. Voitele paahtoleipäviipaleet rasvalla. Lado leipäviipaleita ja raparperipaloja kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja 1/2 dl sokeria. Kaada seos vuokaan leipäviipaleiden päälle. Paista vanukasta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Nautiskelimme vanukasta vaniljajäätelön ja konjakin kera, mutta yhtä hyvin se maistui myös jääkaappikylmänä seuraavana päivänä ilman lisäkkeitä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tänään, että mitä tekisi vanhentumassa olevalle hiivaleivälle ja muistin jossain nähneeni puolukka-leipävanukkaan ohjeen. En kuitenkaan löytänyt mistään ohjetta, joten googlasin leipävanukkaan ja teidän sivuille tupsahdin. Ei minulla olisi puolukoita ollutkaan, mutta sen sijaan pakastimesta löytyi käyttöä vailla olevia raparperin paloja. Joten eikun kokeilemaan. Ja hyväähän siitä tuli! Tyttärenikin veti leipävanukasta hyvällä ruokahalulla vaniljajäätelön kanssa.