perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Grillattua aprikoosipossua rosmariiniperunoilla

Vierailimme paikallisessa kirjastossa tarkoituksenamme löytää grillaukseen painottuneita ruokaohjekirjoja. Kirjastokäynti ei tuottanut pettymystä, vaan mukaan tarttui useampikin kirja. Riitta Pojanluoman kirjasta Hehkuvilla hiilillä löytyi idea grillattuihin rosmariiniperunoihin ja Cecilia Lundinin kirjasta Herkkuja grillistä saimme ohjeen aprikoosikastikeeseen grillattua porsasta varten.


Grillatut rosmariiniperunat

isoja kiinteämaltoisia perunoita (esim. Nicola tai Sabine)
öljyä
tuoretta/kuivattua rosmariinia
yrttisuolaa

Pese perunat hyvin, kuori halutessasi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Sivele leikkauspinnoille öljyä ja tartuta pinnoille rosmariinia. Grillaa perunat ritilän reunalla, alhaisella lämmöllä kerran kääntäen, kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta perunat lopuksi yrttisuolalla.

Aprikoosikastike porsaalle

100 g aprikoosisosetta (lastenruoka)
1 rkl öljyä
1 rkl punaviinietikkaa

1/2 rkl kanafondia
1 tl jauhettua korianteria
1/4-1/2 tl chilijauhetta
1 tl suolaa

Sekoita keskenään aprikoosisose, puolet öljystä, viinietikka ja kanafondi. Mausta seos korianterilla ja chilillä. Vedä lihaan muutamia viiltoja ja aloita grillaaminen. Voitele lihaa gr
illauksen aikana useasti aprikoosikastikkeella. Mausta lopuksi vielä suolalla ja nauti.

Ei kommentteja: