Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa margariinia
Puoleen taikinasta
1 tlk (150 g) vaniljajogurttia
1 muna
Päälle
1/2 l säilykepersikkaa kuutioituna
500 g maitorahkaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Pinnalle
1/2 pohjataikinan muruseosta
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen jogurtti ja kananmuna. Kaada taikina, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm) tai laakeampaan vuokaan.
Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla ja lisää joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos persikkakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti