lauantaina, huhtikuuta 21, 2007

Omena-ansa

Olemme muutaman kerran tehneet Pirkan ohjeista löytyvää omena-ansaa ja syöjät ovat ylistäneet sen herkullisuutta joka kerta. Myös useammassa blogissa on ohjetta testattu ja hyväksi todettu. Hellapoliisilta löytyy myös muunnelma omena-ansasta.


Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl (100g) juoksevaa/sulatettua margariinia


Puoleen taikinasta lisätään
1 tlk (150 g) vaniljajogurttia
1 muna


Päälle
1/2 l omenakuutioita (esim. Granny Smith)
500 g maitorahkaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa

Pinnalle
1/2 pohjataikinan muruseosta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen taikinasta jogurtti ja kananmuna. Kaada taikina, johon jogurtti on lisätty, piirakkavuokaan (halkaisija vähintään 30 cm ja korkeus 4 cm).

Kuori ja kuutioi omenat. Ripottele omenakuutiot pohjalle. Mausta rahka sokerilla ja vanilliinisokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle.

Ripottele pinnalle loput pohjataikinan muruseoksesta. Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä esim. vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Ei kommentteja: