lauantaina, kesäkuuta 30, 2007

Mansikkahyytelökakku

Juhannuskakuksemme valitsimme Finfoodin keittokirjasta raikkaan mansikkahyytelökakun, joka meni niin jälkiruokana kuin kahvin kanssa makean nälkään. Täyte oli todella herkullista ja suunnittelimme jopa valmistavamme joku kerta jälkiruoaksi pelkän täytteen.


Pohja
75 g margariinia
1/2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 muna

Vuokaan
margariinia
korppujauhoja

Mittaa margariini, sokeri, jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja nypi taikinaksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte
5 liivatelehteä
2,5 dl vispautuvaa vanilliinikastiketta
0,6 l tuoreita tai 300 g pakastettuja mansikoita
2,5 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota vanilliinikastike ja lisää joukkoon haarukalla soseutetut mansikat, jogurtti, sokeri ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä/mansikoiden lientä/mehua kattilassa ja sulata nesteeseen vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele esimerkiksi mansikoilla ja tomusokerilla.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vasta muutama päivä sitten selailin täällä blogilistan blogeja ja onneksi löysin blogisi. Todella hyvä ja tasokkaasti toteutettu. Hyviä ohjeita, joista tänään teen tuon raparperi-mansikkapiirakan.
Nyt saat vakituisen vierailijan blogiisi. terveisin lena, ellien rakas koti-blogista

Pippuri kirjoitti...

Kiitos Lena kauniista sanoista! Toivottavasti raparperi-mansikkapiirakka maistuu sinullekin yhtä hyvin kuin meille.

Kun loimme Limepippurin, päätimme pyrkiä tekemään siitä kiinnostavan, selkeän ja usein päivittyvän blogin. On mukava kuulla, että olemme siinä ainakin sinun mielestäsi onnistuneet. :)

Kävimme äsken vilkaisemassa Rakas koti -blogia ja se pääsee kyllä myös meidän seurantalistalle, sillä kotiasiat ovat kaikella tavalla kiinnostuksen kohteenamme.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa hei! Teillä tulee ihan hirveetä tahtia ihania uusia ohjeita! Laitan tämän kakun tänään kokeiluun. Juhlistamme huomenna synttäreitä ja ajattelin tehdä yllätykseksi kakun. Jännittää vain aina noiden hyydykekakkujen kohdalla hyytyminen... Hyytyikö viidellä liivatelehdellä hyvin?

Anonyymi kirjoitti...

Teimme kakun mökillä iltapäivän tienoilla ja halusimme maistella sitä jo illlalla. Irrottaessamme irtopohjavuoan reunaa, jännitimme vähän, pursuaako täyte valtoimenaan, mutta niin ei käynyt. Hyvin siis hyytyi viidellä liivatteella ja ainakin noin viiden tunnin hyytymisen jälkeen pysyi hyvin kasassa. Toivomme teille onnistuneita herkuttelehetkiä!

Anonyymi kirjoitti...

Tein tätä kakkua eilen juhlaväelle, ja hyvin maistui :) Ihanan raikas, tosin ensi kerralla aion koota päälle kerroksen tuoreita mansikaviipaleita. Itse olen tehnyt usein kotona mansikkajälkkäriä, joka on kevyttä, nopeaa ja maistuu samalta kuin kakun täyte ennen hyydyttämistä. Purkki vaahtoutuvaanalijaa, paljon sulatettuja mansikoita, yksi mansikkajogurtti, soseutetaan ja nam!

Näppi kirjoitti...

Tännään tein toisen kerran tätä kakkua. Ekan tein noin viikko sitte ja se oli sen verran hyvvää, että piti ottaa uusiks. :) Tämän päivänen versio on maidoton ja ainakin täyte maistu hyvältä ku koemaistoin. Kiitos hyvästä ohojeesta!