keskiviikkona, toukokuuta 09, 2007

Raejuustopaistos

Keittiössämme raejuusto on perinteisesti mielletty liittyvän suolaiseen ruokaan, mutta nyt olemme laajentaneet sen käyttöä. Tämä mehukas raejuustopaistos on kokeilemisen arvoinen.

1 prk (200 g) raejuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi marjakeiton tai -soseen kanssa.

Hunaja saattaisi tuoda myös mukavaa makua paistokseen.

5 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Oletteko kokeilleet sellaista paistosta, johon tulee raejuustoa ja ananasmurskaa? En muista tarkkaan muita aineksia, mutta runsaasti kananmunia siihen tuli myös.

Bloginne on ns. miun maun mukkaan, lisäsin sen oman blogini linkkilistalle :-)

Pippuri kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus kehuista! :) Lisäämme Välipalan puolestaan omalle listallemme.

Emme ole kokeilleet kuvaamasi kaltaista paistosta, mutta täytyy kaivaa jostakin ohje ja laittaa kokeiluun. Raejuusto ja ananas varmasti sopivat kyllä hyvin yhteen.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Miekii tykkään teistä! Ja raejuustosta myös, olen näitä paistoksia harrastellut jonkin verran. Yhteen ihan loistavaan tulee ohueksi siipaloituna banaania, killerikombo sekin :-P

Anonyymi kirjoitti...

Mä kokeilin suolaista versiota tuosta teidän paistoksesta. Kerman tilalla tomaattia murskattuna ja vähän fetajuustoa murusteltuna "taikinaan". Mantelirouheen (ei ollut) tilalla soijajauhoja; tuli myös allergialaajennus. Pinnalle asettelin reilut puoli nippua (noin 300 g) tuoretta vihreää parsaa kevyesti keitettynä. Hyvää oli. Nyt uunissa edellisen muunnos, jossa pinnalla ryöpättyä nokkosta, mozzarellaviipaleita + oliiviöljyä. Taikinassa tomaattia, fetaa ja soijajauhoja.

Unknown kirjoitti...

Tarviiko sähkövatkaimen tasaiseksi seoksi vai riittääkö vispilä sekoitus?