Oliivia on Pippurin tapaan vannoutunut suolapalojen ystävä ja siksi keittiössämme kokeiltiin vappuna Oliivian keittiössä tehtyjä haukkapaloja kukkakaalesta.
Leivitettyä kukkakaalta
kukkakaalta
1-2 viipaletta paahtoleipää, esimerkiksi ruistoastia
suolaa
3 rkl ruokajogurttia
1 tl dijonsinappia
Murusta leipä monitoimikoneella ja sekoita muruseoksen joukkoon hiukan suolaa. Sekoita jogurtti ja dijonsinappi toisessa kulhossa. Huuhtele kukkakaali ja pilko se pienempiin osiin. Kasta kukinnot jogurttiin ja sitten leipämuruihin. Nosta pellille ja kypsennä 225 asteessa, kunnes ovat kauniin ruskeita, noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa esimerkiksi sinappisen jogurttidipin kanssa.
Sinappinen jogurttidippi
2 rkl ruokajogurttia
2 rkl rasvatonta majoneesia
1 tl dijonsinappia
½ tl limemehua
Sekoita aineet ja anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
....................................................................................................
Sohvi puolestaan antoi mallia kasvis-juustotorneille.
Kasvis-juustotornit
kesäkurpitsa
tomaatti
mustapippuria
suolaa
pestoa
parmesaaniraastetta/mozzarellaa
basilikaa
(valkosipulia)
Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatti. Lado uunipellille kesäkurpitsat ja niiden päälle tomaatit. Jauha tomaattien päälle suolaa ja pippuria myllystä. Lusikoi teelusikallinen pestoa tomaattien päälle ja kuorruta parmesaaniraasteella tai mozzarellalla. Päälle voit myös puristaa valkosipulia ja laittaa basilikalehden. Nosta uunin yläosaan ruskistumaan ja anna olla sen aikaa, että juusto sulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti