Pohja
2,5dl vehnäjauhoja
1rkl sokeria
100g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Kiisseli
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
yhden limen raastettu kuori ja kahden limen puristettu mehu
Marenki
4 valkuaista
1 dl sokeria
Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sen jälkeen nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Mittaa kiisselin ainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Kaada hieman jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota tai levitä lusikalla marenkivaahto kiisselin päälle. Paista 175-200 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Varo polttamasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti