Olemme ihastuneet rucolaan ja kokeilemmekin mielellämme erilaisia rucolapohjaisia salaatteja.
päärynää
rucolaa
tammenlehväsalaattia
parmesaania
Kastike:
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 tl sokeria
ripaus suolaa
mustapippuria
Valmista aluksi kastike sekoittamassa basilika ja osa öljystä sauvasekoittimella. Lisää loput öljystä, sitruunamehu, mausteet ja sekoita kastike tasaiseksi.
Poista päärynöistä siemenkodat, kuori ja viipaloi. Kokoa vadille huuhdellut ja kuivatut salaatit ja päärynäviipaleet. Höylää päälle lastuja parmesaanista ja halutessasi voit lisätä päälle myös paistinpannulla kevyesti ruskistetun vuohenjuustoviipaleen. Tarjoile basilikaöljyn ja maukkaan leivän, kuten focaccian kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti