Pippuri on hulluna erilaisiin marinoituihin ruokiin, joten tämä Valion ohjeistama kaalisalaatti on taas yksi niistä, joka vei Pippurin kielen mennessään.
1 valkokaali (noin 1 kg)
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 (punainen) paprika
Marinadi
1 dl sokeria
1 dl omenaviinietikkaa
2/3 dl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Sekoita keskenään ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali, hienonnettu sipuli, raastettu porkkana ja kuutioitu paprika. Keitä marinadin aineksia pari minuuttia ja kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta sekoitellen välillä. Lisää annoksen päälle halutessasi esimerkiksi raejuustoa sekä persiljaa ennen tarjoilua. Tämä salaatti pysyy hyvänä marinadin ansiosta jääkaapissa noin viikon.
8 kommenttia:
Aivan mahtavaa!
Laitoin porkkanan sijaan 2 valkosipulinkynttä puristettuna, toimii.
Loistavaa, että maistui. Täytyypä itsekin taas ottaa pitkästä aikaa tekoon tämä salaatti.
Tämä on superresepti! Olen tehnyt vuosikausia silloin tällöin.. Pitääpä kokeilla tuota valkosipulivinkkiäkin.
Todella hyvää, olen jo kauan hakenut kaalille marnaadia, nyt se löytyi.
Kannattaa testata omenaviinietikan sijasta valkoista balsamiviinietikkaa. Ja jos sokeria ei haluta käyttää ihan noin paljon voi makeuttamaan salaattia laittaa hunajaa, sopii sekin tosi hyvin(:
Kiitos vinkeistä! Täytyykin seuraavalla kerralla käyttää tuota balsamiviinietikkaa.
Kävin just ostaa ainekset tähän.. ai balsaminiinietikkakin olis käyny, mietinkin sitä kaupassa.. Hunajaa meinasin kokeilla sokerin sijaan.
Söin tätä salaattia toisen tekemänä oli niin hyvää että on pakko tehdä itse
Lähetä kommentti