torstaina, toukokuuta 17, 2007

Hedelmätortillat sitruunarahkalla

Olemme aikamoisia tortillojen suurkuluttajia ja nyt löysimme idean myös makeille tortilloille Pirkan ohjekirjasta Pirkan parhaat ruokaohjeet - ruokaa vuoden jokaiselle päivälle. Tämän johdosta tortillojen kulutus varmaan kasvaa entisestään.


Hedelmätortillat

1 tlk (227 g) ananaspaloja mehussa
1 banaani
hunajamelonia
3 rkl voita
1-2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
4 vehnätortillaa

Sulata voi pannulla ja kiehauta siinä valutetut ananas- ja hunajamelonipalat. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Lisää paloiteltu banaani ja kiehauta sekoittaen. Jaa hedelmäseos tortilloille ja kääri rullalle. Voitele rullat pannuun jääneellä voi-sokeriseoksella. Paista tortilloja pellillä leivinpaperin päällä uunin ylätasossa 225 asteessa 5 minuuttia.

Leikkaa rullat vinosti kahtia ja tarjoa lämpimänä sitruunarahkan kanssa.

Sitruunarahka

1/2 prk maitorahkaa
2-3 rkl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl maustamatonta jogurttia tai vispikermaa vaahdotettuna

Sekoita rahkan joukkoon jogurtti/vaahdotettu kerma, sokeri, sitruunanmehu ja raastettu kuori. Anna maustua jääkaapissa.

1 kommentti:

Aissa kirjoitti...

Täältä löytyy myös yksi tortillojen suurkuluttaja \o/ ja huh nämä näyttävät/kuulostavat kyllä sen verran hyvältä, että pakko päästä kokeilemaan!