Helatorstain ja vapaapäivän iloksi teimme rasvatonta vadelmatorttua. Tätä on ehdottomasti kokeiltava kesällä tuoreista marjoista, vaikka kyllä pakastetut marjatkin olivat todella hyviä.
Pohja
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 dl kolmen viljan leseseosta
1 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 banaani
Kostutus:
n. 1 dl vadelmamehua
Päällys
1+1 dl vadelmamehua
1 dl hyytelösokeria
2 dl vadelmasurvosta tai -hilloa
n. 5 dl vadelmia
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja leivitä hiutaleilla halkaisijaltaan noin 28 cm piirakkavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kostuta jäähtynyt pohja mehulla.
Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria ja anna vielä kiehahtaa. Kaada seos sitten mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä.
Levitä kostutetulle pohjalle vadelmasurvos tai -hillo. Tässä kohdassa käytimme mustikkasurvosta, mikä sopi oikein hyvin vadelmien kanssa. Laita survoksen päälle vadelmia niin, että pinta peittyy. Lopuksi lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tortun pinnalle ja laita torttu jääkaappiin hyytymään.
1 kommentti:
http://www.mtv3.fi/koti/leivonta/reseptit.shtml?461499
Kannattaa aina mainita jos ei ole oma resepti ja antaa kunnia oikealle Keittäjälle...
Lähetä kommentti