sunnuntai, huhtikuuta 15, 2007

Limettilohta mangokastikkeella

Jatkoimme Aura Liimataisen kirjasta löytyvien reseptien testaamista. Limettilohi mangokastikkeella lohkoperuneiden kera sai nälkäisten vieraidenkin vatsat täyteen.


Limettilohi
Ruodotonta (kirjo)lohta fileenä

Marinadi:
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta

1 puristettu valkosipulinkynsi
3/4 dl limettimehua
1 tl kuivattua timjamia

1 tl oreganoa

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kääntele kalapalat marinadissa ja anna niiden maustua kylmässä muutama tunti.
Laita kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin ja kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia.

(Limettimehun tilalta voit käyttää sitruunamehua ja oreganon tilalta käy salvia.)


Mangokastike
2 dl ruokakermaa tai ruokajogurttia
1 tlk (noin 250 g) säilykemangoa

1/3 tl suolaa
sitruunamehua
ripaus mausteita (esim. aromat,
paprikajauhe,
lime- tai sitruunapippuri, cayennepippuri)

Leikkaa mangoviipaleet kuutioiksi ja kiehauta kattilassa ruokakerman/-jogurtin kanssa. Mausta kastike.


Lohkoperunat
Perunoita
Oliiviöljyä
Mausteita, kuten aromatia, lime- ja/tai sitruunapippuria, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta

Pese perunat ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita viipaleet öljyn ja mausteiden kanssa. Paista uunivuoassa 225 asteessa noin 1/2 tuntia.


Pippurin mielestä koko tämän aterian kruunasi Heinzin tomaattiketsuppi. Ja tietenkin myös Versus White teki osansa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaverillani on juuri tämä Aura Liimataisen keittokirja. Se on kuulemma paras keittokirja?

Pippuri kirjoitti...

Meillä kirja on lainassa kirjastosta, mutta täytyy todella harkita sen ostamista.

Testatut ohjeet ovat olleet herkullisia ja paljon on vielä hyvältä kuulostavia reseptejä kokeilematta. Keittokirja on yksi parhaimmista ja monipuolisimmista jonka olemme käsiimme saaneet.