Muutama erittäin toimivaksi havaittu tonnikalapiirakkaohje on jo tässä blogissa julkaistukin, mutta Talo & Koti -lehdestä 5/2010 löytyi vielä yksi tähän joukkoon kuuluva ohje.
Pohja
150 g margariinia/voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Nypi margariini/voi ja vehnäjauhot muruiksi, lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voideltuun vuokaan ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Täyte
1 1/2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 sipuli
tilliä (meillä tällä kertaa kuivattua)
sitruunapippuria
3 dl maitoa
1 pkt Koskenlaskija Voimakas -juustoa
3 munaa
Sekoita tonnikala ja silputtu sipuli, mausta pippurilla ja tillillä. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Kuumenna maito kattilassa ja lisää joukkoon juustopalat. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Ota kattila liedeltä ja vatkaa hieman jäähtyneeseen seokseen munat. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti