tiistaina, elokuuta 17, 2010

Fetalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustettu lihamureke

Taas on testattu yksi loistava ja maukas arkiruokaresepti ja se on laitettava tänne talteen, vaikkakin taas ilman kuvaa. Ohje löytyi Kotikokkien resepteistä.

400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 prk kermaviiliä (kermaviilin puutteessa ruokakermapurkkikin käy)
1/2 dl-1 dl korppujauhoja
2 munaa
1 pss sipulikeittoa
noin 80 g aurinkokuivattuja tomaatteja
noin 100 g fetaa

Sekoita kermaviili, korppujauhot ja sipulikeitto keskenään ja anna hetki turvota. Lisää joukkoon munat ja pieniksi pilkotut sipuli ja aurinkokuivattu tomaatti. Lisää lopuksi joukkoon jauheliha ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita puolet mureketaikinasta voidellun vuoan pohjalle. Levitä päälle pilkottu feta reunoja lukuunottamatta koko alalle ja levitä päälle loput taikinasta.

Paista 200 asteeseessa noin 40-50 minuuttia, kunnes liha on kauniin ruskeaa ja neste vuoassa kirkasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oho, kuvittelin että pussi-sipulikeitto on ruuanlaittajien piireissä yhtä suositeltu aines kuin nötkötti.
Oletko muuten vilkaissut pussin kyljestä aines- ja energiasisältöä? Yök

Nori kirjoitti...

Helppo ja herkku arkiruokaohje! Feta ja Aurinkokuivattu tomaatti pelastaa minkä vaan ruuan ja samat ainekset on helppo soveltaa myös lihapulliin. On ollut paljon käytössä, kiitos :)