lauantaina, heinäkuuta 31, 2010

Kinuskikuorrutettu mansikkahyydykekakku

Kinuskikissan kesäkakun ohjeen luettuaan ei voi olla miettimättä, että milloin olisi sopiva aika kokeilla tuota herkullisa kuulostavaa kakkua. Prinsessamme nimipäiväkahvivieraat saivat kunnian herkutella kinuskisella mansikkahyydykekakulla.

Vaikka Kinuskikissa suosittelee tekemään kakun noin 24 cm:n vuokaan, teimme sen vahingossa isompaan ja sen vuoksi kakusta tuli melko matala. Koristuksia ei voi tässä kakussa ihailla, sillä ne tehtiin pikapikaa valkosuklaapursotusta kokeillen.

Pohja
180 g digestive-keksejä
75 g margariinia
1 ½ rkl ruokosokeria tai fariinisokeria

Täyte
6 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g sitruunarahkaa tai vaihtoehtoisesti muuta maustettua rahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 ½ dl mansikkasosetta

Kuorrutus
2 liivatelehteä
400 g kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia
2 rkl kermaa tai maitoa

Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sivele halutessasi vuoan reunoille kasviöljyä, jotta kakku irtoaa paremmin vuoasta. Hienonna keksit tehosekoittimella tai kaulimella ja lisää joukkoon sula margariini ja ruokosokeri. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon rahka, vaniljasokeri ja sokeri. Soseuta mansikat. Laita noin 1 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet kuumaan mansikkasoseeseen. Voit kiehauttaa uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Yhdistä liivatesose muun mansikkasoseen kanssa ja sekoita sitten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Keitä kondensoitu maito kinuskiksi. Irrota maitotölkistä etiketti ja laita koko avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen, niin että tölkki on veden peitossa. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisää kattilaan vettä keittämisen aikana. Ota tölkki pois kattilasta ja anna hieman jäähtyä.

Laita kuorrutteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Tyhjennä kinuskiksi keitetty kondensoitu maitopurkki kattilaan ja lisää joukkoon kerma/maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiehahtaa. Lisää joukkoon liivatteet ja sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Jäähdytä kinuski kädenlämpöiseksi kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 2 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Onpas herkullisen näköinen kakku!