maanantaina, marraskuuta 16, 2009

Tonnikala-fetapiirakka

Makeiden leivonnaisten välissä on sitä tehty jokunen suolainenkin leivonnainen. Kliivian keittiö tarjosi herkullisen oloisen piirakkaohjeen, jota hieman muunnellen syntyi suolainen tarjottava kahvipöytään ihanaisille naisille, jotka tulivat istumaan iltaa kanssamme.


Pohja
100 g voita - meillä juoksevaa kasviöljyvalmistetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä - meillä kaurahiutaleita
2 rkl kylmää vettä

Täyte
2 prk tonnikalapaloja vedessä - meillä toinen purkki tonnikalaa currymajoneesikastikkeessa
5 aurinkokuivattua tomaattia - meillä noin 4 rkl valmiiksi kuutioituja aurinkokuivattuja tomaatteja
8 kirsikkatomaattia
noin 100 g fetaa
noin 150 g juustoraastetta
2,5 dl ruokakermaa - meillä 2 dl
2 munaa
0,5 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
ripaus cajunmaustetta - meillä Pasta Rossa -mausteseosta
ripaus mustapippuria - meillä sitruunapippuria
ripaus paprikajauhetta

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Nypi voihin jauhot ja leseet, lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja laita kylmään odottamaan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Valuta tonnikalat ja survo haarukalla pieneksi. Silppua tarvittaessa aurinkokuivatut tomaatit, paloittele feta, halkaise tomaatit ja raasta juusto. Sekoita kermaan munat ja mausteet.

Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 11 minuuttia. Ota pohja uunista ja levitä päälle vuorotellen tonnikalaa, aurinkokuivattua tomaattia, tomaattia, fetaa ja juustoraastetta. Kaada päälle munakerma ja paista 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

1 kommentti:

Kliivia kirjoitti...

Hihii, hauska nähdä että joku on tehnyt mun ohjeella jotain :) Tonnikala currykastikkeessa onkin hyvä idea. Tonnikalaa tomaattikastikkeessa olen käyttänyt mutta en currya, hyvä idis! Herkulliselta näyttää piiras!