Olemme päässeet taas leipäleivonnan makuun ja ensimmäinen pitkästä aikaa itsetehty leipä valmistui Maku-lehden ohjeella. Loistava ohje!
2 leipää
5 dl maustamatonta jogurttia
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus mustapippuria myllystä
1 kurkku raastettuna
2–4 valkosipulinkynttä raastettuna
noin 13 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Sekoita joukkoon suola, sokeri, mustapippuri, kurkku- ja valkosipuliraaste sekä osa vehnäjauhoista. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on notkeaa ja kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy ja hieman jauhoja. Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Anna kohota uudelleen. Vedä veitsellä leipien pintoihin ristiviillot ja voitele vedellä. Paista leipiä 175 asteessa noin 40 minuuttia.
2 kommenttia:
Hyvan nakoista ja kuuloista leipaa. Aika ovelaa lisata tsatsikia.
Erinomaista leipää, tosin puolikas taikinakin (=1leipä) olisi riittänyt meidän 2hlön perheelle, tuli tosi muhkeita.
Lähetä kommentti