keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Suklaakakku Black Bomb

Blogihiljaisuutemme aikana löytyi monia uusia ohjeita, joista on jo nyt tullut kestosuosikkeja. Vaikka emme ole kuvanneet noita herkkuja, postaan ne tänne, jotta niiden ohje löytyy taas, kun niitä seuraavan kerran tekee mieli.

Yksi jo muutamaan otteeseen herkullisen meheväksi ja helppotekoiseksi todettu kakkuohje löytyi Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogista. Monesti vähennän leivonnaisissa hieman sokerin ja rasvan määrää ja myös tähän kakkuun olen laittanut aavistuksen vähemmän sokeria ja silti kakusta on tullut makuumme riittävän makeaa.

8 1/4 dl vehnäjauhoja
5 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl soodaa
6 rkl kaakaojauhetta
2 rkl etikkaa
2 tl vaniljasokeria
noin 1 1/4 dl öljyä
noin 5 1/2 dl vettä

Sekoita jauhot, sokeri, suola, sooda ja kaakaojauhe. Lisää sitten etikka, vaniljasokeri, öljy ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 28 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kuorrutus
50 g margariinia sulatettuna
1/2 dl kahvia
noin 250 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset yhteen ja levitä vielä hieman lämpimän kakun päälle.

3 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Etikkaa? Täytyy myöntää sen tulleen vähän puskasta.

Pippuri kirjoitti...

Etikkaa todellakin. : ) Ensimmäisellä kerralla meitäkin mietitytti, että minkä makuista kakusta oikein tulee ja vielä kun oli tarkoitus tarjota sitä vierasjoukolle. Etikan maku ei kuitenkaan tule kakusta esiin ja kakku sai suosion vieraidenkin keskuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Etikkaa, koska ohje on munaton :) Etikka reagoi ruokasoodan kanssa ja saa leivonnaisen nousemaan.