sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Tomaatti-yrttimuffinssit

Leipäleivonnan ohella on välillä mukava tehdä suolaisia muffinsseja, jotka valmistuvat nopeasti, sillä yleensä riittää, että taikinan ainekset vain sekoittaa keskenään ja laittaa muffinssit paistumaan eikä aikaa näin ollen mene taikinan kohottamiseen. Koti ja keittiö -lehden ohjetta hieman mukaillen valmistui tällä kertaa tomaattisia yrttimuffinsseja.

12 kpl

2 dl maitoa
2 munaa
3/4 dl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua basilikaa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
12 kirsikkatomaattia

Sekoita maito, munat, öljy ja tomaattipyree keskenään. Sekoita kuivat aineet ja yrtit sekä juustoraaste keskenään ja lisää maitoseokseen sekoittaen taikina tasaiseksi.

Jaa seos voideltuihin muffinssipellin syvennyksiin. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele muffinien päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: