maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Omenafocaccia

Uusin Maku-lehti ohjeistaa monenlaisia omenaisia herkkuja ja yksi niistä on omenafocaccia. Vaikka aluksi omenaviipaleiden lisääminen focaccian pinnalle hieman epäilytti, maku oli mitä mainioin.


5 dl vettä
(1 tl pizzamaustetta) - itse jätimme tämän pois
1/2 tl suolaa
3/4 dl oliiviöljyä
1 ps kuivahiivaa
2 dl kaurahiutaleita
noin 9 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
1/2 dl oliiviöljyä
omenaviipaleita
sormisuolaa

Sekoita 42-asteiseen veteen pizzamauste (jos käytät), suola ja oliiviöljy sekä pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää jauhot vähitellen vaivaten taikinaa noin 5-10 minuuttia yleiskoneessa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele se tasaiseksi levyksi. Anna kohota vielä liinan alla. Sivele leipä oliiviöljyllä, asettele pinnalle omenaviipaleita ja ripottele sormisuolaa. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Sivele kuuman leivän pinta halutessasi vielä oliiviöljyllä.

1 kommentti:

Nelle kirjoitti...

kuulostaa hauskalle. Makeaa versiota ko. leivästä en ole nähnytkään missään...