keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Painonvartijoiden mustikkatorttu

KoE_KeiTTiöstä löytyi kesälomamme erääseen kahvihetkeen kuohkean kevyen mustikkatortun ohje. Oheinen kuva kertoo ainoastaan koskemattoman tortun olemuksen. Pinnalle ripotellut mustikat löytyivät siis kypsässä tortussa pohjakerroksesta.


2 munaa
3/4 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3-4 dl mustikoita

Voitele ja jauhota leseillä noin 1 litran vetoinen pyöreä vuoka margariinilla. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kiehuva vesi jatkaen vatkaamista vielä noin 5 minuuttia. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut peruna- ja vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi, kaada vuokaan ja ripottele päälle mustikat. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 1/2 tuntia. Anna tortun jäähtyä vuoassa ja lisää halutessasi pinnalle mustikoita ja tomusokeria. Tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


2 kommenttia:

Maustelaiva kirjoitti...

Hei, tulipa mehevä torttu ilman rasvaa - tässä pääsee mustikka arvoonsa. Kiitos siis hyvästä ohjeesta!

Lime ja Pippuri kirjoitti...

Maustelaiva, mukava kuulla, että piirakka oli makuusi! Meidän täytyy kokeilla tätä lähiaikoina jollakin muullakin marjalla.