torstaina, elokuuta 14, 2008

Hyydytetty mansikkakakku

Mansikat on taas säilötty talven varalle pakkaseen. Pieni mansikkapuoti tarjoaa monia herkullisia reseptejä mansikoista. Tämän kesän mansikkasadon kunniaksi teimme viime vuoden juhannuskakun tyylisen hyydytetyn mansikkakakun.

Pohja
200 g digestive-keksejä
50 g rasvaa
1/2 dl appelsiinimehua

Täyte
5 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua
1/2 l mansikoita
1 prk maitorahkaa
2 dl maustamatonta jogurttia
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Hienonna keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu rasva ja mehu. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla.

Sekoita paloitellut mansikat, maitorahka, jogurtti ja vaahdotettu vaniljakastike keskenään ja mausta seos sokerilla sekä vaniljasokerilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia, purista vesi pois ja liuota liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja hyydytä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään saakka. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nams, vaikuttaa herkulliselta!