Mansikkamäessä tehtiin jo viime syksynä mandariinista marenkitorttua, joka houkutteli jo pelkällä kauneudellaan. Mandariinit vaihtuivat mansikkaan, mutta muuten menimme ohjeen mukaan. Torttuun muodostui kauniit kerrokset ja myös maku oli kohdallaan.
Pohja
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 muna
50 g huoneenlämpöistä voita
Täyte
mansikoita
500 g rahkaa
3 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 pss vaniljakastikejauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
Marenki
3 valkuaista
1 dl sokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon muna ja voi. Sekoita takina nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja taputtele se halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä siivilässä valutetut sulatetut mansikat torttupohjalle. Sekoita keskenään täytteen muut ainekset ja levitä täyte mansikoiden päälle. Paista torttua uunin alaosassa 160 asteessa noin 1 tunti.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähitellen seosta vatkaten. Levitä marenki kakun päälle ja paista vielä uunin yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Siirrä huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kakku kylmään ja tarjoa kylmänä seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti