lauantaina, toukokuuta 24, 2008

Pennepastaa, perunaa ja rucolaa

Kaupan hyllylle oli ilmestynyt taas uusia mausteseoksia, joista mukaamme tarttui Pasta Basilico, jossa on yhdistetty basilika ja valkosipuli tomaatin, persiljan ja mustapippurin kanssa. Mausteseoksen luvataan täydentävän erityisesti pastan, salaatin, riisi- ja jauheliharuokien makua. Tämän perunalla ja rucolalla täydennetyn pennepastan mausteseos teki ainakin täydelliseksi.

450 g pennepastaa
1 dl oliiviöljyä
4 kuorittua perunaa kuutioituna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl rucolaa silputtuna
1 rkl pasta basilico -mausteseosta
1 dl parmesaania raastettuna
1 dl maustamatonta jogurttia

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja paista perunoita noin 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Laita pasta kypsymään ohjeen mukaan. Lisää perunoiden joukkoon valkosipulimurska ja raastettu sitruunankuori ja paista vielä 5 minuuttia. Lisää rucola ja ripottele pinnalle mausteseosta. Lisää kypsä ja valutettu pasta sekä parmesaani seokseen. Ripottele pinnalle vielä mausteseosta. Nosta paistinpannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon jogurtti. Tarjoile heti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ööh, siis onko noi raakoja vai keitettyjä perunoita? En olekaan kokeillut yhdistää perunaa ja pastaa, mutta mikä ettei.

terkuin Eppu