Ylimuuli on jakanut meidän kaikkien onneksi loistavan Saa Vaivata -kirjan korvasämpylöiden ohjeen, josta syntyy herkullisia sämpylöitä suhteellisen lyhyessä ajassa ja melko vaivattomasti. Lisäsimme alkuperäiseen ohjeeseen hieman vielä tomaattisuutta lisäämällä tomaattipyrettä ja taisimme ripotella täytteeseen vielä muutamia lisämausteitakin.
noin 15 sämpylää
Täyte
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 prk (á 70 g) tomaattipyreetä
basilikaa
oreganoa
mustapippuria
suolaa
sokeria
valkosipulijauhetta
sitruunapippuria
Kuullota pannulla pehmeiksi hienonnetut sipulit ja lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua kannen alla taikinan valmistamisen ajan.
Taikina
3 dl maitoa
1 kasvisliemikuutio
25 g hiivaa
1 rkl siirappia
1 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
25 g margariinia
Kuumenna 1 dl maitoa kiehuvaksi ja sulata siihen liemikuutio. Lisää seokseen loput nesteet ja sen jälkeen hiiva, siirappi ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen taikinaan ja lisää lopuksi rasva. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.
Kauli taikina noin 40cmx50cm levyksi ja levitä päälle täyte. Rullaa taikina ja leikkaa siitä noin 15 kolmiota. Nosta kolmiot pellille ja paina kärjet alas samaan tapaan kuin korvapuusteissa. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
2 kommenttia:
Nää toimii kyllä aina. Pitkään on pitänyt kokeilla erilaisilla täytteillä, mutta niin se on vaan jäänyt kun leipää kuluu kovin harvoin. Mut ehkä seuraavien vieraiden tullessa :-)
Kiva kun tykkäsitte, vaikka Saaran mainio ohjehan se on.
Ylimuuli, nämä oli todella loistavia leipiä! Odottelemme kiinnostuneina millaisen täyteen kehittelet korvasämpylöiden sisälle. :)
Lähetä kommentti