keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

Paholaisen pasta

Maku-lehden Vuoden 2008 Kotikokkaaja -kilpailun toisen sijan saanut paholaisen pasta on kasvispasta, jossa keskeisessä osassa ovat tomaatti, maissi ja mango kookosmaidon kera. Pasta oli vaihtelua sitruunaiseen makuun painottuneille pastoille, mutta ei lyönyt kyllä meidän makuhermoilla niille vertaa.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskivahva chili (tai ripaus chilijauhetta)
2 rkl oliiviöljyä
200 g kuorittuja tomaatteja tölkistä
200 g mangoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 dl maissia
2 dl kookosmaitoa
1/2 dl tuoretta basilikaa
pastaa
parmesaania

Kuullota hienonnetut sipulit ja chili öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon tomaatit ja paloittele ne kauhalla. Hauduta kastiketta noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon soseutettu mango ja mausta kastike sitruunamehulla, sokerilla, pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon maissit, kookosmaito ja revitty basilika. Keitä pasta ja sekoita kastikkeen kanssa sekaisin. Ripottele halutessasi annoksen päälle parmesaania.

Ei kommentteja: