Meillä on alkanut ihan selvästi pastainnostus muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen. Mututuntumalla syntynyt anjovis-munakoisopasta oli loistavan makuista ja kerrassaan täyteläistä sekä täyttävää.
Anjovis-munakoisopasta
1 munakoiso
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl punaista pestoa
1 tlk anjovisfileitä
2 dl ruokakermaa
puolen sitruunan mehu
1/2 rkl valkoista balsamicoa
mustapippuria
sitruunapippuria
suolaa
parmesaanilastuja (tai muuta juustoa)
1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia
Pese ja kuutioi munakoiso. Ripottele kuutioiden päälle suolaa ja anna olla noin 15 minuuttia. Huuhtele ja kuivaa munakoisokuutiot.
Kuumenna oliiviöljyä pannulla keskilämmöllä ja kuullota puristettuja valkosipulinkynsiä siinä noin puoli minuuttia. Lisää joukkoon munakoisokuutiot ja pesto ja sekoittele niitä varovasti muutama minuutti. Lisää joukkoon valutetut haarukalla murskatut anjovisfileet, kerma, sitruunamehu, balsamico sekä mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata vielä joukkoon juustolastuja, nosta pois levyltä ja lisää mukaan pilkottua aurinkokuivattua tomaattia.
Keitä pasta kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi ja valuta. Sekoita pasta käännellen kastikkeen joukkoon. Laita annosten päälle halutessasi vielä juustolastuja ja aurinkokuivattua tomaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti