tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Kaalta gratinoituna

Olemme pyrkineet löytämään arki-illan syötäväksi välillä jotakin muutakin kuin leipää. Eräs ilta kattilaan päätyi terveelliset vitamiinipitoiset vihannekset, parsa- ja kukkakaali. Helppotekoinen ja maistuva kaaligratiini toimii sellaisenaan tai lisäkkeenä tuhdimmalla aterialla.

(4 annosta)

noin 1 kg kukka- ja parsakaalia
vettä
suolaa

Kastike
2 dl ruokakermaa
1-2 dl juustoraastetta
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria

Keitä pienempiin osiin pilkotut kaalit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä kannen alla. Nosta kaalit uuninkestävään laakeaan vuokaan. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kastike kaalien päälle. Kypsennä 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

4 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

On se muuten ihme, että sitä unohtaa näinkin yksinkertaisten, mutta hyvien juttujen olemassaolon. Täytyykin gratinoida kaaleja lähitulevaisuudessa. Kiitos muistutuksesta :D

Merituuli kirjoitti...

täytyy katsoa saanko pastapään syömään parsakaalia tässä muodossa, kun paljaaltaan ei oikein uppoa... kuulostaa tosi herkulliselta!

Merituuli kirjoitti...

sain Pastapään syömään, mutta seuraavan kerran kuulemma tarjolla täytyy olla muutakin :). Itse pidin kovasti tomaattipyreen tuomasta mausta kastikkeeseen.

Pippuri kirjoitti...

Hyppysellinen, meilläkin tällaiset kasvisruoat ovat olleet aikaisemmin pääsääntöisesti Pippurin suosiossa, mutta Lime on kyllä mukavasti oppinut niitä syömään ja jopa pitämään herkullisina.

Tomaattipyree toimii kyllä mukavana maun tuojana; sitä voisi jopa laittaa seuraavan kerran enemmänkin.