Pirkan persikkainen rahkatorttu oli yksi pääsiäisen ajan leivonnaisistamme, jonka veimme pääsiäistervehdyksenä Pippurin vanhemmille. Torttu oli maultaan raikas, mutta täyteläinen.
Pohja
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 tlk (410 g) persikkaviipaleita sokeriliemessä
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
1 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 munaa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Vaahdota rasva ja sokeri ja sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä valutetut ja kuutioidut persikat taikinapohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä torttua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. Tarjoa torttu kylmänä.
3 kommenttia:
Kannataisi mainita ohjeessa aina josseon jostakin keittokirjasta tai lehdestä, kuten tämämäkin teidän "oma" sävellys oli oikeasti pirkan resepti...
Anteeksi...lukihan seylempänä, jos olisin ollut tarkempi;)
Anonyymi, olemme pyrkineet kyllä siihen, että mainitsemme aina ohjeen alkuperän, mikäli noudatamme valmista ohjetta ja mikäli alkuperä on tiedossa.
Lähetä kommentti