500 g maa-artisokkia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
6 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl oliiviöljyä
1 tl timjamia
laakerinlehti
suolaa
mustapippuria
Kuori ja paloittele maa-artisokat ja säilytä ne kylmässä vedessä. Kuullota kuoritut ja silputut sipulit sekä paloitellut maa-artisokat öljyssä. Lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutio, timjami ja laakerinlehti. Kiehauta ja hauduta kypsäksi. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Basilikavaahto
1,5 dl maitoa
pieni kourallinen tuoretta basilikaa
Vaahdota kylmä maito sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon silputtu basilika. Annostele maitovaahtoa keiton päälle ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti