Nopea- ja helppotekoiset leivonnaiset ovat yllätysvieraita saavan pelastus. Herkullisen mehevät Hellapoliisin ohjeistamat rahkapallerot ovat valmiita kymmenessä minuutissa.
1 prk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 muna
tomusokeria tai hienosokeria
öljyä paistamiseen
Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Kuumenna öljy ja paista lusikalla taikinasta otettuja palleroita öljyssä niin, että pallerot saavat kauniin värin. Nosta kypsät rahkapallerot reikäkauhan avulla esimerkiksi leivinpaperille valumaan. Ripottele paistamisen jälkeen rahkapalleroiden päälle tomusokeria tai hienosokeria.
7 kommenttia:
Mielenkiintoinen ohje! Vähentääkö rahka taikinassa palleroiden munkkimaisuutta? Entä maistuuko rahka valmiissa leivonnaisissa?
Ostan näitä joskus hallista tai kahvilasta - nää on NIIN hyviä! Ihanaa saada tämä ohje täältä :)
Välispiikki: Mun mielestä ainakin kahvilaversioiden koostumus on ollut tavallista munkkia kosteampi ja rakenteeltaan "sienimäisempi".
Vastaako maku kaupan Qarkineja? Ovatko sisältä kosteita, kuten joku jo kysyikin..?
-s
Ihan tyhmä kysymys tähän väliin, mutta millaista öljyä tuossa paistossa kannattaa käyttää??
Näitä voisikin kokeilla vappuna samalla, kun tekee munkkeja. Kuulostaa hyvältä!:)
Kaupan Qarkineista meillä ei ole kokemusta, mutta nämä pallerot olivat tavallisiin munkkirinkilöihin verrattuna huomattavasti kosteampia ja mehevämpiä.
Välispiikki, me itse asiassa hieman hämmästelimme sitä, että rahka ei juurikaan maistunut valmiissa palleroissa.
Pikkulintu, me paistoimme rypsiöljyssä.
Vappumunkit tehty tällä reseptillä, ja todellakin, nämä olivat erittäin hyviä ja erittäin nopeita tehdä.
Kiitokset hyvästä reseptistä ja oikein mukavaa kevään jatkoa!! :)
Lähetä kommentti