keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Samettisen pehmeä bataattikeitto

Aikaisempi bataattikeitoksemme jäi koostumukseltaan hieman liian juoksevaksi, mutta uusi kokeilu Maku-lehden ohjeen mukaan tuotti maukkaan ja kermaisen pehmeän keitoksen.

noin 1 kg bataattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 kasvisliemikuutiota
1 1/2 l vettä
ripaus valkopippuria
1/2 tl kuivattua timjamia
3 dl ruokakermaa
1 dl valkoviiniä
suolaa

Keitä kuoritut ja lohkotut kasvikset kypsiksi. Mausta ne sitten valkopippurilla ja timjamilla ja soseuta. Kaada joukkoon ruokakerma sekä valkoviini ja anna kiehahtaa uudelleen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja: