Keittiössämme on menossa nyt kolmen keiton viikko. Ensimmäiseksi kokeiltavaksi keitoksi valitsimme tomaattikeiton, jonka valmistimme pienin muutoksin Oliivian ohjeen mukaan. Keitosta riittää kahdelle hengelle pääruoaksi.
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 pieni lanttu
1 peruna
1 omena
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 l vettä + 1 1/2 rkl kanafondia
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
ripaus chiliä
2 rkl ketsuppia
1 rkl ruokosokeria
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 dl ranskankermaa
Pinnalle:
1 dl ranskankermaa
1 rkl pestoa
Kuullota öljyssä silputut sipulit. Lisää joukkoon lohkotut juurekset ja omena, tomaattimurska, vesi, kanafondi ja mausteet. Keitä juurekset täysin kypsiksi. Soseuta ainekset ja kuumenna keitto. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon ranskankerma.
Tarjoa keiton kanssa pestolla maustettua ranskankermaa. Oivana lisänä keiton kanssa toimii myös tuore vastaleivottu leipä.
3 kommenttia:
Ihanan herkulliselta kuulostaa keitto! Valkosipulikeittoa tuli kokeiltua alkuruokana muutama viikko sitten. Oli aivan loistavaa! (ehkä myös hieman täyttävää alkuruuaksi)
Hauska koristelu! Tuo ohje on niiiin hyvä ja aina muunneltavissa.
Pikkulintu, keitto myös maistui todella herkulliselta. Aikaisemmin keittiössämme ei juurikaan ole tehty keittoja, mitä ihmettelen suuresti, sillä erilaiset kasvispohjaiset keitot ovat todella helppotekoisia ja juuri sopivan täyttäviä sellaisia iltoina, kun töissä on tullut syötyä kunnon lounas.
Sohvi, onhan se mukavaa, että ruoassa on myös silmänruokaa :)
Lähetä kommentti