Ebeltä löytyi kesällä houkutteleva kuva täytetystä maalaisleivästä, joten toinen maalaisleipämme pääsi osaksi pan pagnatia. Kerrassaan maukasta! Täytettä voi varioida makunsa mukaan, esimerkiksi feta tai jokin muu juusto saattaisi toimia lisänä hyvin.
1 maalaisleipä
Täyte
2 pientä paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 rkl kapriksia
1 dl oliiveja viipaloituna
Kastike
2 tl punaviinietikkaa
1 dl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi basilikaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
2 rkl oliiviöljyä
Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso. Munakoiso kypsyy kesäkurpitsaa nopeammin, joten niistä kannattaa tehdä vähän paksumpia siivuja. Paahda öljyssä kieriteltyjä kasviksia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Poista paahtamisen jälkeen halutessasi paprikoista kuori ja viipaloi ne. Ripottele kasvisten päälle suolaa ja pippuria.
Valmista kastike sekoittamalla viinietikka, yrtit, pippuri ja öljy. Halkaise leipä, koverra osa sisuksesta pois ja kostuta koverretut puolikkaat kastikkeella. Asettele paahdetut kasvikset, kaprikset ja oliivit tasaisesti kummallekin puolelle. Käännä toinen puolikas kanneksi ja kääri tiiviisti kelmuun. Anna makujen tasaantua jääkaapissa mielellään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti