Tomaattisen maalaisleivän jälkeen meidän oli kokeiltava perinteisempää maalaisleipää, jota käytetään jos jonkinlaisten herkkujen pohjana. Sitä voi nautiskella joko sellaisenaan tai vaikkapa erilaisten bruschettojen pohjana. Tarkoituksenamme on käyttää toinen maalaisleipä täytettyyn maalaisleipään eli pan bagnatiin ja toinen nautiskellaan ihan sellaisenaan.
5 dl maitoa
3 rkl voita
50 g hiivaa
1 tl sokeria
2 tl suolaa
4 dl graham-/ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
vettä voiteluun
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maito-voiseokseen. Lisää sokeri, suola ja graham-/ruisjauhot alustaen taikina tasaiseksi. Lisää melkein kaikki vehnäjauhot ja vaivaa taikina notkeaksi. Kohota liinan alla noin tunnin ajan.
Vaivaa joukkoon loput jauhot. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo siitä kaksi pyöreää leipää. Peitä leivät liinalla ja kohota niitä vielä 30 minuuttia. Leikkaa leipien pintaan viiltoja, voitele vedellä ja ripottele päälle vielä hieman grahamjauhoja. Paista leipiä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti