1 1/2 dl +40-asteista vettä
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl hedelmäsokeria
1 pss kuivahiivaa
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl kauralesettä
2 rkl öljyä
Täyte
1 1/2 dl paistonkestävää hilloa tai marmeladia
2 dl vadelmia
1 dl mustaherukoita
1 1/2 dl punaherukoita
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja hedelmäsokeri. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää nesteeseen. Lisää joukkoon vielä kauraleseet ja öljy. Taputtele taikina piirakkavuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ohueksi. Jätä taikinaa hieman yli reunojen.
Levitä pohjan päälle hillo/marmeladi ja ripottele päälle marjat. Käännä taikinasta muutaman sentin reunat täytteen päälle. Anna leivän kohota uunin lämpeämisen ajan. Paista 200-225 asteessa 20-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti