Ruokatorstai-viikostamme alkaa olla kulunut jo kuukauden päivät, mutta palasimme taas tuon paksun opuksen ohjeisiin etsiskellessämme keitto-ohjetta, johon saisimme käytettyä jääkaapiin bataattikeiton jäljiltä jääneen kookosmaidon. Viikon kolmanneksi keitoksi valmistuikin kookosmaidon säväyttämä maissikeitto. Vaikkakin keitto maistui hyvin, pitäydymme kuitenkin sosekeittojen kannattajina.
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 peruna
3 ylikypsää tomaattia
2 rkl öljyä
2 1/2 dl vettä
200 g kookosmaitoa
1 tlk (250-300 g) säilykemaissinjyviä
1 tl suolaa
chiliä rouhittuna maun mukaan
Pilko sipuli, valkosipuli, peruna ja tomaatit. Kypsennä niitä kattilassa kuummennetussa öljyssä hetken aikaa. Lisää vesi ja keitä ainekset kypsiksi. Soseuta ainekset tasaiseksi ja lisää joukkoon kookosmaito ja maissinjyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja chilillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti