Viikon toisen keiton ohje löytyi jouluisesta Kotilieden joulunaika -kirjasta. Kirja on pullollaan toinen toistaan herkullisemman kuuloisia ohjeita, joten tämän kirjan ohjeista kuulette varmaankin vielä. Ruokaohjeiden lisäksi kirjasta löytyy mukavia jouluisia käsityö- ja askarteluideoita.
Bataattikeitosta tuli makoisan pehmeää. Keiton olisi voinut jättää hieman paksummaksi, jolloin sen pehmeys olisi tullut vieläkin paremmin esiin. Kasvislientä kannattaa siis laittaa aluksi ehkä hieman vähemmän ja lisätä tarvittaessa keittämisen loppuvaiheessa tai jopa vielä soseuttamisen jälkeen.
(Kahdelle hengelle pääruoaksi)
2 pientä tai 1 iso bataattia kuorittuna ja paloiteltuna
2 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 sipuli kuorittuna ja silputtuna
ripaus inkiväärijauhetta tai pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 rkl öljyä
5 dl-1 l kasvislientä
ripaus valkopippuria
1 limetin mehu
1-2 dl kookosmaitoa
ripaus sokeria
suolaa
pippuria
Kuullota kattilassa öljytilkassa sipulisilppu ja lisää joukkoon paloitellut kasvikset. Kaada kasvisliemi kattilaan ja keitä kasvikset hiljalleen hauduttamalla pehmeiksi. Soseuta ainekset sileäksi keitoksi. Lisää joukkoon kookosmaito, limettimehu ja ripaus sokeria. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
3 kommenttia:
Hei! Ihania resepteja taalla! Laitoin teidat blogiini linkiksi. Ei kai haittaa?
Siis tuo elellinen olin mina... ;D
Kiitos kehuista Susa! Ilman muuta voit laittaa linkiksi.
Lähetä kommentti